Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

15.02.2024 - Czwartek

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Pasztet Jana wieprzowy 50g (A:1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka z czarną porzeczką 200ml (A:7)

OBIAD

  • Rosół z makaronem (kurczak, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Pałki z kurczaka pieczone w ziołach (pałki z kurczaka, majeranek, rozmaryn, oregano, papryka słodka, olej rzepakowy, sól, pieprz) 3szt 200g  (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchew oprószana (mąka pszenna ,masło, sól)   150g (A: 1, 7)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Polędwica sopocka drobiowa 60g (A;1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2130kcal
  • Białko ogółem: 111g
  • Tłuszcz ogółem: 66g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
  • Węglowodany ogółem: 300g
  • Cukry: 61g
  • Błonnik pokarmowy: 35g
  • Sód: 1974mg
  • Sól: 4,94g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-02-15 11:52przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:36przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-02-15 11:51przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:192

Rejestr zmian

  • [2024-02-15 11:51:51]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści