Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

03.02.2024 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
  • Pasztet Jana wieprzowy 60g (A: 1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt      25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie     15g
  • Ogórek świeży 70g                                                 
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok pomarańczowy 1szt. 200ml
 

OBIAD

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 

    350ml  (A: 7,9)

  • Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie koperkowym- pieczona (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, koper, cebula , jajko, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz)  100g/150ml (A: 1,3,7)
  • Sałatka z buraczków z cebulą z olejem rzepakowym 150g
  • Kasza jęczmienna 200g (A: 1)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Twaróg w kawałku   50g (A: 7)
  • Polędwica bostońska drobiowa  30g(A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt  50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie   15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata   20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2091,5kcal
  • Białko ogółem: 81g
  • Tłuszcz ogółem: 71,8g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,2g
  • Węglowodany ogółem: 308,2g
  • Cukry: 55g
  • Błonnik pokarmowy: 33,8g
  • Sód: 1695,9mg
  • Sól: 4,24g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-02-05 07:09przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:12przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-02-05 07:08przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:721

Rejestr zmian

  • [2024-02-05 07:08:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści