Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

04.02.2024 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku  300ml (A: 1,7)
  • Szynka bartnika drobiowa 50g (A: 1,3,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt  25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie    15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata    10g
  • Herbata czarna z cukrem   250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłko 1szt.150g
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej, pieprz, sól )1szt- 200g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchew plastry 150g (A: 1,7)
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: 3,10)
  • Chleb zwykły 2szt                                  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt   50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie        15g
  • Ogórek świeży 70g                                                                                        
  • Sałata   10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: 1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2213,9kcal
  • Białko ogółem:111,8 g
  • Tłuszcz ogółem: 79,8g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,8g
  • Węglowodany ogółem:290,8 g
  • Cukry: 45,5g
  • Błonnik pokarmowy: 33,9g
  • Sód: 1940,1mg
  • Sól: 4,85g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-02-05 07:09przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:14przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-02-05 07:09przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:369

Rejestr zmian

  • [2024-02-05 07:09:13]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści