|
I ŚNIADANIE
- Zacierka na mleku (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
- Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek konserwowy, nać pietruszki, majonez, sól pieprz)
100g (A: 3,9,10)
- Szynka pomorska drobiowa 30g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)
|
|
OBIAD
- Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
- Gulasz mięsny -wieprzowy -duszony (łopatka wieprzowa , mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz, papryka słodka) 200g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Surówka delikatesowa ( kapusta biała, kapusta pekińska, ogórek świeży, marchew, por, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
- Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: 1)
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Ser topiony 50g (A: 7)
- Blok drobiowy 20g (A;1,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka 60g
- Sałata 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2382,3kcal
- Białko ogółem: 84,9g
- Tłuszcz ogółem: 90,6g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 27,2g
- Węglowodany ogółem: 333,8g
- Cukry: 63,4g
- Błonnik pokarmowy: 32,7g
- Sód: 1810,2mg
- Sól: 4,53g
|