Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

18.02.2024 - Niedziela

 

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
  • Filecik złocisty drobiowy 50g (A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Papryka 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Gruszka 1szt. 150g
 

OBIAD

  • Zupa pieczarkowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz)  350ml (A: 1,7,9)
  • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Buraczki zasmażane (buraczki, mąka pszenna, masło, kwasek cytrynowy, śmietana, sól, pieprz ) 150g (A: 1,7)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Ser żółty 60g (A:7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g (A: 7)
  • Ogórek świeży 70g
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2219kcal
  • Białko ogółem: 102g
  • Tłuszcz ogółem:74 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 30g
  • Węglowodany ogółem: 312g
  • Cukry: 54g
  • Błonnik pokarmowy: 33g
  • Sód: 1829mg
  • Sól: 4,57g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-02-19 08:33przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:38przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-02-19 08:33przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:354

Rejestr zmian

  • [2024-02-19 08:33:20]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści