 |
I ŚNIADANIE
- Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: GLU,MLE )
- Jajo na twardo 1szt (A;JAJ)
- Szynka wieprzowa szkolna 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka biała ze szczypiorkiem plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Jabłko w sosie waniliowym (mleko, jabłko, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, cukier, cukier waniliowy) 200g (A: )
|
 |
OBIAD
- Zupa kalafiorowa z makaronem(korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior, makaron świderki, śmietanka, natka pietruszki, ziemniaki, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz czarny, jarzynka naturalna) 350ml (A: GLU,JAJ,MLE,SEL )
- Sznycel mielony z dorsza z ziołami smażony(filet z dorsza, cebula, mąka pszenna, bułka kajzerka, natka pietruszki, jajo, sól, pieprz czarny) 100g (A:GLU,JAJ,RYB,SOJ,MLE )
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z białej kapusty i marchewki z olejem 150g
- Kompot owocowy ( porzeczka czarna ,agrest, aronia, śliwki, truskawki, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z soczewicy (soczewica, cebula, musztarda, ketchup, natka pietruszki, sól, pieprz czarny) 80g (A:GOR)
- Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek kiszony plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2346kcal
- Białko ogółem: 84,8g
- Tłuszcz ogółem: 71,1g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 19,5g
- Węglowodany ogółem: 356,1g
- Cukry: 109,5g
- Błonnik pokarmowy: 43,8g
- Sód: 1790,1mg
- Sól: 4,48g
|