 |
I ŚNIADANIE
- Ryż na mleku 300ml (A: MLE)
- Galaretka drobiowa (udko z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, natka pietruszki, żelatyna, mąka pszenna ,sól, pieprz czarny) 150g (A;GLU,SEL)
- Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Koktajl truskawkowy z jogurtem 200ml (A:MLE )
|
 |
OBIAD
- Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wędzone, włoszczyzna ,buraki, ziemniaki, śmietanka, majeranek, cukier, czosnek granulowany, sól, pieprz czarny, kwasek cytrynowy, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A:MLE,SEL)
- Makaron z mięsem wieprzowym 300g(A:GLU)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Kapusta kiszona gotowana 150g
- Kompot owocowy ( porzeczka czarna ,agrest, aronia, śliwki, truskawki, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Szynka drobiowa gotowana 60g(A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pasta z cukinii z koperkiem 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2457,7kcal
- Białko ogółem: 105,8g
- Tłuszcz ogółem: 78,4g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 28,2g
- Węglowodany ogółem: 335g
- Cukry: 86g
- Błonnik pokarmowy: 37,4g
- Sód: 2017,8mg
- Sól: 5,04g
|