|
I ŚNIADANIE
- Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A:MLE)
- Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE )
- Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
|
|
OBIAD
- Rosół z makaronem (korpus z kurczaka, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, makaron gniazda, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
- Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej, pieprz, sól ) 200g
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Marchew gotowana w plastrach( marchew plastry, sól, masło) 150g (A:MLE)
- Kompot owocowy ( czarna porzeczka, truskawka, borówka, malina, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: JAJ,GOR)
- Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: GLU,MLE)
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2836,4kcal
- Białko ogółem: 154,1g
- Tłuszcz ogółem: 115,4g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 34,2g
- Węglowodany ogółem: 305,7g
- Cukry: 99,2g
- Błonnik pokarmowy: 39,8g
- Sód: 1740,4mg
- Sól: 4,35g
|