|
I ŚNIADANIE
- Kasza jaglana na mleku 300ml (A: MLE)
- Polędwica drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE )
- Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka biała z koperkiem plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
|
|
OBIAD
- Zupa ogórkowa z ziemniakami(kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, natka pietruszki, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
- Filet drobiowy pieczony w sosie z natką pietruszki (filet z piersi kurczaka, mąka pszenna, śmietanka ,natka pietruszki, olej rzepakowy, papryka słodka, oregano, bazylia sól ,pieprz) 100g/150ml (A:GLU,MLE)
- Ryż na sypko 200g
- Surówka z czerwonej kapusty z olejem 150g
- Kompot owocowy ( porzeczka czarna ,agrest, aronia, śliwki, truskawki, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta twarogowa ze szczypiorem (ser biały półtłusty, mleko, szczypior, sól) 80g (A:)
- Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie15g
- Pomidor 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2211,8kcal
- Białko ogółem: 115g
- Tłuszcz ogółem: 58,1g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 21,5g
- Węglowodany ogółem: 319g
- Cukry: 89,4g
- Błonnik pokarmowy: 35,4g
- Sód: 1841,3mg
- Sól: 4,60g
|