|
I ŚNIADANIE
- Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Szynka zielonogórska wieprzowa 50g (A: SOJ,SEL,MLE,GOR,JAJ)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Biała rzodkiew plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Sok wieloowocowy 1szt 200ml
|
|
OBIAD
- Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: MLE,SEL)
- Makaron z mięsem wieprzowym - gotowane (makaron, mięso wieprzowe, cebula, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: GLU,JAJ)
- Kapusta gotowana 150g
- Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z twarogu z natką pietruszki (twaróg, mleko, nać pietruszki, sól) 80g (A:MLE)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2021,9kcal
- Białko ogółem: 77,8g
- Tłuszcz ogółem: 57,9g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 18,5g
- Węglowodany ogółem: 306,8g
- Cukry: 101,7g
- Błonnik pokarmowy : 31,6g
- Sód: 1073,3mg
- Sól: 2,68g
|