 |
I ŚNIADANIE
- Kasza manna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Szynka wieprzowa zielonogórska 20g (A: GLU,SOJ,MLE,SEL)
- Jajko gotowane na twardo 1szt. 50g (A: JAJ)
- Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka świeża paski 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
|
 |
OBIAD
- Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, majeranek, kwasek cytrynowy, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
- Pierogi z serem twarogowym - gotowane ( twaróg półtłusty, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól ) 300g (A: GLU,JAJ,MLE)
- Surówka z selera, marchwi i jabłka z jogurtem(seler, marchew, jabłko, jogurt naturalny) 150g (A: MLE, SEL, SO2)
- Jogurt naturalny 100ml (A: MLE)
- Kompot owocowy ( czarna porzeczka, truskawka, borówka, malina, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta z białej fasoli (fasola biała, cebula, ketchup, musztarda, sól, pieprz czarny, włoszczyzna) 80g (A: GOR, SEL,SO2)
- Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2416,1kcal
- Białko ogółem: 87,8g
- Tłuszcz ogółem: 51,1g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 19,1g
- Węglowodany ogółem: 417,1g
- Cukry: 121,1g
- Błonnik pokarmowy: 49,7g
- Sód: 1362,1mg
- Sól: 3,41g
|