 |
I ŚNIADANIE
- Kasza jaglana na mleku 300ml (A: MLE)
- Szynka wieprzowa zielonogórska 20g (A: GLU,SOJ,MLE,SEL)
- Dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony 30g
- Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Kefir 1szt. 150ml (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa szpinakowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, szpinak, makaron świderki, śmietanka, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, natka pietruszki, jarzynka naturalna) 350ml (A:GLU,JAJ,MLE,SEL)
- Sznycel mielony wieprzowy z pieczarkami - półmięsny, smażony (łopatka wieprzowa, pieczarki, bułka wrocławska, mąka pszenna, jajko, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny) 100g (A: GLU,JAJ)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Sałata lodowa z marchewką, koperkiem i olejem rzepakowym(sałata lodowa, koperek świeży, marchew kostka, olej rzepakowy, sól) 150g
- Kompot owocowy ( czarna porzeczka, truskawka, borówka, malina, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Polędwica drobiowa 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pasta z cukinii z koperkiem 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2093,1kcal
- Białko ogółem: 69g
- Tłuszcz ogółem: 72,4g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 18,7g
- Węglowodany ogółem: 300,8g
- Cukry: 92,5g
- Błonnik pokarmowy: 32,7g
- Sód: 1159,6mg
- Sól: 2,90g
|