 |
I ŚNIADANIE
- Zacierka na mleku (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:GLU,MLE,JAJ)
- Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek konserwowy, natka pietruszki, majonez, sól pieprz) 100g (A: JAJ,SEL,GOR)
- Szynka wieprzowa szkolna 30g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Budyń waniliowy (mleko, budyń waniliowy, mąka pszenna, cukier) 200ml (A: MLE,GLU)
|
 |
OBIAD
- Rosół z makaronem (korpus z kurczaka, marchewka, pietruszka korzeń, seler, por, makaron gniazda, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
- Udko z kurczaka pieczone (udko z kurczaka, tymianek, bazylia, oregano, olej, pieprz, sól ) 200g
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Marchew gotowana w plastrach( marchew plastry, sól, masło) 150g (A:MLE)
- Kompot owocowy ( czarna porzeczka, truskawka, borówka, malina, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Ser topiony 50g (A: MLE)
- Polędwica drobiowa 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka czerwona 60g
- Sałata masłowa 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2676,7kcal
- Białko ogółem: 98g
- Tłuszcz ogółem: 99,3g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 40,7g
- Węglowodany ogółem: 362,5g
- Cukry: 105,7g
- Błonnik pokarmowy: 49,9g
- Sód:2986,6mg
- Sól: 7,47g
|