 |
I ŚNIADANIE
- Kasza manna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Sałatka jarzynowa ( marchew, pietruszka, ziemniaki, seler, ogórek kiszony, groszek konserwowy, jabłko, jajo, sól, pieprz czarny) 150g (A: JAJ,SEL,GOR)
- Szynka wieprzowa szkolna 30g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Budyń waniliowy (mleko, budyń waniliowy, cukier) 200ml(A: GLU,MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, natka pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz czarny jarzynka naturalna) 350ml (A:MLE,SEL )
- Pieczeń drobiowo-wieprzowa mielona duszona w sosie szpinakowym (łopatka wieprzowa, udko trybowane, włoszczyzna, cebula, mąka pszenna, śmietanka, natka pietruszki, bułka kajzerka, jajo, sól, pieprz czarny) 100g/150ml (A:GLU,JAJ,SOJ,MLE,SEL )
- Kasza jęczmienna 200g (A:GLU)
- Surówka z selera (seler, jabłko, marchew, jogurt, sól) 150g (A: MLE,SEL,SO2 )
- Kompot owocowy ( porzeczka czarna ,agrest, aronia, śliwki, truskawki, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Ser topiony 50g (A:MLE)
- Polędwica drobiowa20g(A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka biała z koperkiem plastry70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2516,4kcal
- Białko ogółem: 84,5g
- Tłuszcz ogółem: 73g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 29,2g
- Węglowodany ogółem: 393,7g
- Cukry: 120,9g
- Błonnik pokarmowy: 48,3g
- Sód: 1925mg
- Sól: 4,81g
|