Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

05.05.2025 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
  • Sałatka jarzynowa ( marchew, pietruszka, ziemniaki, seler, ogórek kiszony, groszek konserwowy, jabłko, jajo, sól, pieprz czarny) 150g (A: JAJ,SEL,GOR)
  • Szynka wieprzowa szkolna 30g (A: GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń waniliowy (mleko, budyń waniliowy, cukier)   200ml(A: GLU,MLE)

OBIAD

  • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, natka pietruszki, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz czarny jarzynka naturalna)             350ml (A:MLE,SEL )
  • Pieczeń drobiowo-wieprzowa mielona duszona w sosie szpinakowym (łopatka wieprzowa, udko trybowane, włoszczyzna, cebula, mąka pszenna, śmietanka, natka pietruszki, bułka kajzerka, jajo, sól, pieprz czarny) 100g/150ml  (A:GLU,JAJ,SOJ,MLE,SEL )
  • Kasza jęczmienna 200g (A:GLU)
  • Surówka z selera (seler, jabłko, marchew, jogurt, sól) 150g (A: MLE,SEL,SO2 )                                                                                           
  • Kompot owocowy ( porzeczka czarna ,agrest, aronia, śliwki, truskawki, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Ser topiony 50g (A:MLE)
  • Polędwica drobiowa20g(A: GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt. 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka biała z koperkiem plastry70g                                        
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2516,4kcal
  • Białko ogółem: 84,5g
  • Tłuszcz ogółem: 73g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 29,2g
  • Węglowodany ogółem: 393,7g
  • Cukry: 120,9g
  • Błonnik pokarmowy: 48,3g
  • Sód: 1925mg
  • Sól: 4,81g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-05-05 07:09przez:
Opublikowano:0000-00-00 11:36przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-05-05 07:08przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:29

Rejestr zmian

  • [2025-05-05 07:08:58]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści