Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

31.05.2025 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Zacierka na mleku  (mleko, makaron zacierka z kurkumą, sól) 300ml (A:GLU,MLE)               
  • Szynka delikatesowa drobiowa    50g (A;GLU,SOJ,MLE)                                            
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g                                               
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok pomarańczowy 1szt/ 200ml
 

OBIAD

  • Zupa grysikowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, natka pietruszki, kasza manna, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml  (A: GLU, SEL)
  • Roladka drobiowa półmięsna duszona w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, mąka pszenna, olej rzepakowy, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz czarny) 100g/150ml (A:GLU, MLE, SEL)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z marchewki, pietruszki, selera i jabłka z jogurtem naturalnym) 150g (A:MLE,SEL,SO2)
  • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta twarogowa ze szczypiorkiem( twaróg, mleko, szczypiorek, sól)  80g (A:MLE)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka czerwona tarta 60g                                       
  • Sałata masłowa 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2083,3kcal
  • Białko ogółem: 91g
  • Tłuszcz ogółem: 53,7g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 17,6g
  • Węglowodany ogółem: 319,7g
  • Cukry: 80g
  • Błonnik pokarmowy: 37,8g
  • Sód: 1128,7mg
  • Sól: 2,82g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-06-02 06:29przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:31przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-06-02 06:29przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:98

Rejestr zmian

  • [2025-06-02 06:29:19]Gracjan TyczyńskiInformacje