 |
I ŚNIADANIE
- Ryż na mleku 300ml (A: MLE)
- Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, natka pietruszki, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: SEL)
- Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Maślanka naturalna z czarną porzeczką (maślanka, czarna porzeczka, cukier) 200ml (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa koperkowa z ziemniakami(korpus z kurczaka, włoszczyzna, koper, ziemniaki śmietanka, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
- Schab pieczony w sosie własnym (schab wieprzowy, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz czarny, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie) 100g/150ml (A: GLU)
- Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: GLU)
- Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką i olejem (kapusta czerwona, rzodkiewka, natka pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny) 150g
- Kompot owocowy ( czarna porzeczka, truskawka, borówka, malina, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Szynka drobiowa gotowana 60g(A: GLU,SOJ,MLE)
- Chleb pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka paski 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2571,9kcal
- Białko ogółem: 128,9g
- Tłuszcz ogółem: 86,3g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 26,1g
- Węglowodany ogółem: 334,1g
- Cukry: 86,2g
- Błonnik pokarmowy: 39,9g
- Sód: 1254,8mg
- Sól: 3,14g
|