|
I ŚNIADANIE
- Płatki owsiane na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Pasztet pieczony drobiowy 50g (A:GLU,SOJ,MLE )
- Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
|
|
OBIAD
- Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ryż, koncentrat pomidorowy, makaron świderki, natka pietruszki, śmietanka, sól, pieprz czarny, liść laurowy, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
- Zrazik mielony duszony na parze w sosie koperkowym(łopatka wieprzowa ,cebula, mąka pszenna, śmietanka, koper świeży, bułka kajzerka, jajo kurze, sól pieprz czarny) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,SOJ,MLE)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Sałatka z buraczków z cebulą i olejem 150g
- Kompot owocowy ( porzeczka czarna ,agrest, aronia, śliwki, truskawki, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Ser żółty 60g (A: MLE)
- Chleb zwykły 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka czerwona tarta 60g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2303,5kcal
- Białko ogółem: 86g
- Tłuszcz ogółem: 74,5g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 29,7 g
- Węglowodany ogółem: 332,3g
- Cukry: 118,1g
- Błonnik pokarmowy: 34,8g
- Sód: 1722,4mg
- Sól: 4,31g
|