Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

22.12.2023 - Piątek

 

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Serek fromage 40g (A: 7)
  • Szynka gerwazego drobiowa 20g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń   (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)
 

OBIAD

  • Zupa krupnik jaglany (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Sznycel mielony z dorsza z ziołami - smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 100g (A: 1,3,4)
  • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, kwasek cytrynowy, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
  • Ogórek kiszony plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2269kcal
  • Białko ogółem: 90g
  • Tłuszcz ogółem: 66g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14g
  • Węglowodany ogółem: 358g
  • Cukry: 61g
  • Błonnik pokarmowy: 37g
  • Sód: 1708mg
  • Sól: 4,27g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-21 07:57przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:03przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-21 07:57przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:334

Rejestr zmian

  • [2023-12-21 07:57:26]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści