Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

17.12.2023 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Makaron rurka na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Filecik złocisty drobiowy 50g (A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g                                          
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Gruszka 150g
 

OBIAD

  • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz)  350ml (A: 9)
  • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula , mąka pszenna, olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: 1)
  • Sałatka z buraczków i cebulki z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ser żółty 60g (A: 7)
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem  250ml   (A;1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2137kcal
  • Białko ogółem: 86g
  • Tłuszcz ogółem: 70g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
  • Węglowodany ogółem: 308g
  • Cukry: 49g
  • Błonnik pokarmowy: 34g
  • Sód:1881mg
  • Sól:4,7 g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-14 08:38przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:41przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-14 08:40przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:280

Rejestr zmian

  • [2023-12-14 08:40:02]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2023-12-14 08:37:48]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści