Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

14.12.2023 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Dżem truskawkowy  niskosłodzony 30g
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

OBIAD

  • Rosół z makaronem (kurczak, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz)  350ml (A: 1,3,9)
  • Pałki z kurczaka pieczone w ziołach (pałki z kurczaka, oregano, majeranek, papryka słodka, olej rzepakowy, sól , pieprz) 200g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchew oprószana( marchew, mąka pszenna, masło, sól) 150g (A:1,7)             
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Polędwica sopocka drobiowa 60g (A;1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata  10g
  • Herbata czarna z cukrem   250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2092kcal
  • Białko ogółem: 112g
  • Tłuszcz ogółem: 59g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 17g
  • Węglowodany ogółem: 301g
  • Cukry: 70g
  • Błonnik pokarmowy: 31g
  • Sód: 1965mg
  • Sól: 4,92g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-13 14:33przez:
Opublikowano:0000-00-00 12:23przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-13 14:33przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1436

Rejestr zmian

  • [2023-12-13 14:33:21]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści