Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

23.12.2023 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: 1,7,8,11,12,13)
  • Pasztet Jana 60g (A:1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok pomarańczowy 1szt 200ml
 

OBIAD

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml  (A: 7,9)
  • Pieczeń drobiowo – wieprzowa mielona w sosie koperkowym- pieczona (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka bez kości, cebula, koper, jajko, mąka pszenna, bułka pszenna, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,3,7)
  • Sałatka z buraczków z cebulką 150g
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: 1)
  • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Dżem truskawkowy  niskosłodzony 30g
  • Polędwica bostońska drobiowa 30g (A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 20g

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 1999kcal
  • Białko ogółem: 69g
  • Tłuszcz ogółem: 64g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
  • Węglowodany ogółem: 313g
  • Cukry: 68g
  • Błonnik pokarmowy: 33g
  • Sód: 1512mg
  • Sól: 3,78g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-21 07:57przez:
Opublikowano:0000-00-00 08:05przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-21 07:57przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:202

Rejestr zmian

  • [2023-12-21 07:57:45]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści