Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

04.12.2023 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Zacierka  na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól)   300ml  (A:1,3,7)
  • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek  konserwowy, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 

    100g (A: 3,9,10)

  • Szynka pomorska drobiowa 30g (A: 1,3,6,7,9,10)

  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem  250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)  

OBIAD

  • Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, mąka pszenna, cebula, czosnek, sól, pieprz)  350ml  (A: 1,9)
  • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz)
  • Bukiet warzyw gotowanych (kalafior, brokuł, marchew) 150g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Ser topiony 50g (A: 7)
  • Blok drobiowy 20g (A;1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2211kcal
  • Białko ogółem: 82g
  • Tłuszcz ogółem: 62
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
  • Węglowodany ogółem: 368g
  • Cukry: 68g
  • Błonnik pokarmowy: 43g
  • Sód: 1930mg
  • Sól: 4,83g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-04 07:46przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:24przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-04 07:46przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:367

Rejestr zmian

  • [2023-12-04 07:46:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści