|
I ŚNIADANIE
- Zacierka na mleku (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:1,3,7)
- Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek konserwowy, nać pietruszki, majonez, sól pieprz)
100g (A: 3,9,10)
-
Szynka pomorska drobiowa 30g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)
|
|
OBIAD
- Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, mąka pszenna, cebula, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,9)
- Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz)
- Bukiet warzyw gotowanych (kalafior, brokuł, marchew) 150g
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Ser topiony 50g (A: 7)
- Blok drobiowy 20g (A;1,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Rzodkiewka 60g
- Sałata 20g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2211kcal
- Białko ogółem: 82g
- Tłuszcz ogółem: 62
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
- Węglowodany ogółem: 368g
- Cukry: 68g
- Błonnik pokarmowy: 43g
- Sód: 1930mg
- Sól: 4,83g
|