Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

07.12.2023 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Szynka słoneczna drobiowa   20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Dżem truskawkowy  niskosłodzony 30g
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży 70g    
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

OBIAD

  • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Gulasz mięsny - wieprzowy -duszony (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz) 200g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasztet borowy z jagnięciną drobiowo-wieprzowy 60g (A:1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka 70g
  • Sałata 10g

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2520kcal
  • Białko ogółem: 92g
  • Tłuszcz ogółem: 91g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 27g
  • Węglowodany ogółem: 360g
  • Cukry: 91g
  • Błonnik pokarmowy: 33g
  • Sód: 1711mg
  • Sól: 4,28g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-07 07:28przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:34przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-07 07:28przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:6859

Rejestr zmian

  • [2023-12-07 07:28:13]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści