Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

15.12.2023 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A:7)
  • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 100g (A: 3,9,10)
  • Blok drobiowy 30g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie  15g                                          
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń   (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: 1,5,6,7,8)

OBIAD

  • Zupa krupnik jęczmienny (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml  (A: 9)
  • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /100ml (A: 1,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2213kcal
  • Białko ogółem:89 g
  • Tłuszcz ogółem: 66g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 14g
  • Węglowodany ogółem: 346g
  • Cukry:63g
  • Błonnik pokarmowy: 37g
  • Sód: 1864mg
  • Sól: 4,66g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-14 07:37przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:47przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-14 07:37przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:460

Rejestr zmian

  • [2023-12-14 07:37:25]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści