Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

19.12.2023 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Polędwica drobiowa 20g (A;1,3,6,7,9,10)
  • Jajko gotowane 1szt 50g                                   
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g                                      
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok wieloowocowy   1szt 200ml 

OBIAD

  • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Pierogi z twarogiem - gotowane (twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól ) 300g (A: 1,3,7)
  • Surówka z marchwi i jabłka (marchew, jabłko, śmietana, sól, pieprz)   150g
  • Jogurt naturalny 100ml   (A: 7)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g                                  
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2255kcal
  • Białko ogółem: 98g
  • Tłuszcz ogółem: 52g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18g
  • Węglowodany ogółem: 375g
  • Cukry: 60g
  • Błonnik pokarmowy: 34g
  • Sód: 1463mg
  • Sól: 3,66g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-19 08:15przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:32przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-19 08:15przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:970

Rejestr zmian

  • [2023-12-19 08:15:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści