Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

Maj 2025

Artykuły

  • 31.05.2025 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Zacierka na mleku  (mleko, makaron zacierka z kurkumą, sól) 300ml (A:GLU,MLE)               
    • Szynka delikatesowa drobiowa    50g (A;GLU,SOJ,MLE)                                            
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g                                               
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Sok pomarańczowy 1szt/ 200ml
     

    OBIAD

    • Zupa grysikowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, natka pietruszki, kasza manna, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml  (A: GLU, SEL)
    • Roladka drobiowa półmięsna duszona w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka cebula, łopatka wieprzowa, włoszczyzna, mąka pszenna, olej rzepakowy, groszek zielony, śmietanka, sól, pieprz czarny) 100g/150ml (A:GLU, MLE, SEL)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z marchewki, pietruszki, selera i jabłka z jogurtem naturalnym) 150g (A:MLE,SEL,SO2)
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta twarogowa ze szczypiorkiem( twaróg, mleko, szczypiorek, sól)  80g (A:MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka czerwona tarta 60g                                       
    • Sałata masłowa 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2083,3kcal
    • Białko ogółem: 91g
    • Tłuszcz ogółem: 53,7g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 17,6g
    • Węglowodany ogółem: 319,7g
    • Cukry: 80g
    • Błonnik pokarmowy: 37,8g
    • Sód: 1128,7mg
    • Sól: 2,82g
    Czytaj Więcej o: 31.05.2025 - Sobota
  • 30.05.2025 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Ryż na mleku 300ml (A:MLE)
    • Szynka wieprzowa zielonogórska 30g (A: SOJ,SEL,MLE.GOR,JAJ)
    • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: JAJ,GOR,SEL)        
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: MLE,GLU)

    OBIAD

    • Zupa krupnik jęczmienny (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,MLE,SEL)
    • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza, mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 100g /100ml (A: GLU,MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty czerwonej i cebuli z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Ser topiony 50g (A: MLE)
    • Polędwica drobiowa 20g (A: GLU,SEL,MLE)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2169,7kcal
    • Białko ogółem: 78,8g
    • Tłuszcz ogółem: 77,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25,3g
    • Węglowodany ogółem: 295,3g
    • Cukry: 92,8g
    • Błonnik pokarmowy: 29,3g
    • Sód: 1585mg
    • Sól: 3,96g
    Czytaj Więcej o: 30.05.2025 - Piątek
  • 29.05.2025 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Pasztet Jana wieprzowy 50g (A:GLU,SOJ,MLE,SEL,GOR,SO2)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka z czarną porzeczką 200ml (A:MLE)

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (kurczak, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,SEL)
    • Pałki z kurczaka pieczone w ziołach (pałki z kurczaka, majeranek, rozmaryn, oregano, papryka słodka, olej rzepakowy, sól, pieprz) 3szt 200g  A:GLU,OZI,SOJ,MLE,SEL,SO2)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Marchew oprószana (mąka pszenna ,masło, sól)   150g (A: GLU,MLE)
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka wieprzowa szkolna 60g (A;GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2372,9kcal
    • Białko ogółem: 95,1g
    • Tłuszcz ogółem: 93,2g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 29,6g
    • Węglowodany ogółem: 304,5g
    • Cukry: 92,6g
    • Błonnik pokarmowy: 34,8g
    • Sód: 1228,2mg
    • Sól: 3,07g
    Czytaj Więcej o: 29.05.2025 - Czwartek
  • 28.05.2025 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: MLE)
    • Serek fromage 40g (A: MLE)
    • Polędwica drobiowa 20g  (A: GLE,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny z jabłkiem 200g  (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa brokułowa z makaronem ( porcje rosołowe, włoszczyzna, brokuły, makaron, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:GLU,MLE,SEL)
    • Gołąbek duszony w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajo, śmietanka, sól, pieprz) 100g/100ml (A: MLE,SEL,SOJ, JAJ)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z selera i jabłka z jogurtem naturalnym(seler, jabłka, jogurt naturalny, sól) 150g (A:MLE,SEL,SO2)
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: SEL)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie15g
    • Ogórek świeży plastry  70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2267,6kcal
    • Białko ogółem: 95,6g
    • Tłuszcz ogółem: 66,4g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 30,1g
    • Węglowodany ogółem: 325,2g
    • Cukry: 82,7g
    • Błonnik pokarmowy: 37,5g
    • Sód: 1328,5mg
    • Sól: 3,32g
    Czytaj Więcej o: 28.05.2025 - Środa
  • 27.05.2025 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Polędwica drobiowa 50g (A:GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka tarta 60g
    • Sałata masłowa 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt 150ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, czosnek, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Gulasz mięsny wieprzowy duszony( łopatka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól , pieprz, papryka słodka) 100g/150ml (A: GLU)
    • Ryż na sypko 200g
    • Surówka z kapusty białej i marchewki z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml
    •  

     

    KOLACJA I

    • Pasta z białej fasoli (biała fasola, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej 

      rzepakowy, sól, pieprz) 80g(A: SEL,GOR)

    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2166,8kcal
    • Białko ogółem: 85,5g
    • Tłuszcz ogółem: 60,3g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21g
    • Węglowodany ogółem: 290,1g
    • Cukry: 78,8g
    • Błonnik pokarmowy: 33,3g
    • Sód: 1615,3mg
    • Sól: 4,04g
    Czytaj Więcej o: 27.05.2025 - Wtorek
  • 26.05.2025 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: JAJ)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry  70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa kalafiorowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior mrożony, ziemniaki, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Zrazik mielony wieprzowo –drobiowy gotowany na parze w sosie własnym (łopatka wieprzowa, mięso gulaszowe drobiowe, jaja, mąka pszenna, bułka pszenna, sól , pieprz) 100g/100ml (A: GLU, JAJ)
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: GLU)
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy (jagoda, truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina, jeżyna, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej z ogórkiem kiszonym ( makrela wędzona, cebula, pieprz) 80g (A:JAJ,RYB,GOR)
    • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2260,5kcal
    • Białko ogółem: 81,9g
    • Tłuszcz ogółem: 82,8g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24,5g
    • Węglowodany ogółem: 301,8g
    • Cukry: 79,8g
    • Błonnik pokarmowy: 29,5g
    • Sód: 1726mg
    • Sól: 4,32g
    Czytaj Więcej o: 26.05.2025 - Poniedziałek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-05-02 06:43przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:31przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-06-02 06:31przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1070

Rejestr zmian

  • [2025-06-02 06:31:10]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-30 08:37:49]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-28 08:52:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-27 06:39:31]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-26 08:20:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-23 07:56:48]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-22 10:13:15]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-21 17:39:32]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-20 09:11:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-19 09:27:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-16 07:05:50]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-15 11:37:57]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-14 08:43:12]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-13 13:48:56]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-12 06:55:29]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-12 06:55:05]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-09 13:52:39]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-08 06:27:07]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-07 06:48:02]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-06 12:00:13]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-05 07:10:19]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-02 06:51:31]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-05-02 06:43:24]Gracjan TyczyńskiInformacje