Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

Październik 2025

Artykuły

  • 24.10.2025 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Zupa mleczna z płatki jęczmiennymi 300ml(A: GLU,MLE)
    • Szynka zielonogórska wieprzowa 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Jajko gotowane 1szt 50g (A: JAJ)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłka gotowane w sosie waniliowym(mleko, jabłka, mąka ziemniaczana ,cukier waniliowy) 200ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa krupnik jaglany (korpus kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglana, natka pietruszki, śmietana 30%,liść laurowy ,ziele angielskie, sól, pieprz czarny)   350ml (A: SEL)
    • Śledź w śmietanie (filet śledziowy, śmietana 12%, cebula, jabłko , pieprz czarny) 100g/150ml (A: RYB,MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Bukiet jarzyn gotowanych na parze (kalafior, brokuł, marchew) 150g
    • Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z białej fasoli (fasola biała ,,Jaś’’, włoszczyzna, koper, ketchup, musztarda, koper świeży, sól, pieprz czarny)  80g  (A: GOR)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 1997,2kcal
    • Białko ogółem: 69,7g
    • Tłuszcz ogółem: 55,7g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 21,1g
    • Węglowodany ogółem: 316,6g
    • Cukry: 93,9g
    • Błonnik pokarmowy: 37,2g
    • Sód: 2240mg
    • Sól: 5,60g
    Czytaj Więcej o: 24.10.2025 - Piątek
  • 23.10.2025 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Zupa mleczna z makaronem 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Polędwica drobiowa 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Dżem truskawkowy 30g
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Sałata lodowa z dynią i koperkiem 80g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt. 150ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta kiszona, ziemniaki, cebula, koper świeży, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy ,sól, pieprz czarny) 350ml (A: SEL)
    • Zrazik mielony wieprzowy gotowany na parze w sosie pieczarkowym (łopatka wieprzowa, cebula, mąka pszenna, bułka poznańska, pieczarki, olej rzepakowy, jajko, śmietana  30% , sól , pieprz czarny) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Ryż na sypko 200g
    • Surówka z marchewki z porem i olejem (marchew, por, olej rzepakowy, natka pietruszki, sól, pieprz czarny) 150g
    • Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet pieczony drobiowy 60g (A;GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2261,4kcal
    • Białko ogółem: 74,3g
    • Tłuszcz ogółem: 65,8g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22,2g
    • Węglowodany ogółem: 352,1g
    • Cukry: 95,5g
    • Błonnik pokarmowy: 32,8g
    • Sód: 1920mg
    • Sól: 4,80g
    Czytaj Więcej o: 23.10.2025 - Czwartek
  • 22.10.2025 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Zupa mleczna z kaszą jaglaną 300ml (A: MLE)
    • Pasta twarogowa ze szczypiorem( ser biały półtłusty , mleko, szczypior, sól) 80g (A:MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka czerwona tarta 60g
    • Sałata masłowa 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior , natka pietruszki, makaron, śmietana 30%,liść laurowy ,ziele angielskie, sól, pieprz czarny) 350ml (A: GLU,JAJ,MLE,SEL)
    • Rolada drobiowa, półmięsna w sosie koperkowym duszona(udko trybowane, łopatka wieprzowa, cebula, mąka pszenna,  śmietana 30%, sól, pieprz czarny) 100g/150ml (A: GLU,MLE,SEL)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, natka pietruszki, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka delikatesowa drobiowa 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2187,9kcal
    • Białko ogółem: 88g
    • Tłuszcz ogółem: 70,2g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18,9g
    • Węglowodany ogółem: 311,3 g
    • Cukry: 78,7g
    • Błonnik pokarmowy: 36g
    • Sód: 1800mg
    • Sól: 4,50g
    Czytaj Więcej o: 22.10.2025 - Środa
  • 21.10.2025 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Zupa mleczna z ryżem 300ml (A:MLE)
    • Galareta drobiowa (filet z piersi kurczaka, groszek, marchew,pietruszka, seler, żelatyna, natka pietruszki, sól, pieprz czarny) 150g (A:SEL)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka z truskawkami (maślanka, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietana 30%,natka pietruszki, liść laurowy ,ziele angielskie, sól, pieprz czarny) 350ml (A: GLU,JAJ,MLE,SEL)
    • Sznycel mielony z dorsza, z ziołami- smażony ( filet z dorsza, mąka pszenna, bułka tarta, jajo, natka pietruszki, cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól, pieprz czarny) 100g (A: GLU,JAJ,RYB)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka z kapusty kiszonej z marchewką z olejem rzepakowym (kapusta kiszona, marchew, por, natka pietruszki, olej rzepakowy ,pieprz czarny) 150g
    • Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2187,9kcal
    • Białko ogółem: 103,9g
    • Tłuszcz ogółem: 66,6g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 18,1g
    • Węglowodany ogółem: 302,5g
    • Cukry: 84,5g
    • Błonnik pokarmowy: 33g
    • Sód: 2360mg
    • Sól: 5,90g
    Czytaj Więcej o: 21.10.2025 - Wtorek
  • 20.10.2025 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Zupa mleczna z domową zacierką (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Polędwica drobiowa 30g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek konserwowy, jajko, majonez, sól ,pieprz czarny) 100g (A: JAJ,SEL,GOR)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń (mleko, budyń, cukier) 200ml (A:,MLE)

    OBIAD

    • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietana 30%, sól, ziele angielskie)  350ml (A: MLE,SEL)
    • Klopsik drobiowy w sosie koperkowym – gotowany (udko trybowane drobiowe, cebula, jajko, bułka wrocławska, mąka pszenna, koperek, śmietana 30%, olej rzepakowy, sól , pieprz czarny) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,SOJ,MLE)
    • Bukiet jarzyn gotowany na parze (kalafior, brokuł ,marchew, sól) 150g
    • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: GLU)
    • Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka zielonogórska wieprzowa 20g (A;GLU,SOJ,MLE)
    • Ser topiony 50g (A;MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka biała z natką pietruszki 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2274kcal
    • Białko ogółem: 74,3g
    • Tłuszcz ogółem: 71,7g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26,8g
    • Węglowodany ogółem: 340,4 g
    • Cukry: 92,2g
    • Błonnik pokarmowy: 33,7g
    • Sód: 2520mg
    • Sól: 6,30g
    Czytaj Więcej o: 20.10.2025 - Poniedziałek
  • 19.10.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Zupa mleczna z kaszą jęczmienną 300ml (A; GLU,MLE)
    • Szynka szkolna  wieprzowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko 1szt 150g
     

    OBIAD

    • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna, makaron, cebula, natka pietruszki, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz czarny) 350ml (A: GLU,SEL)
    • Udko z kurczaka pieczone (udko z  kurczaka, oregano, rozmaryn, papryka słodka, zioła prowansalskie, curry ,olej rzepakowy, sól , pieprz czarny) 200g
    • Marchew w plastrach (marchew, mąka pszenna ,masło, sól)    150g (A: GLU,MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: JAJ,GOR)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (A: GLU,MLE)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2445,4kcal
    • Białko ogółem: 101,1g
    • Tłuszcz ogółem: 77,9g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 27,1g
    • Węglowodany ogółem: 346,1g
    • Cukry: 100,7g
    • Błonnik pokarmowy: 39,5g
    • Sód: 2280mg
    • Sól: 5,70g
    Czytaj Więcej o: 19.10.2025 - Niedziela

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-10-01 13:01przez:
Opublikowano:0000-00-00 19:45przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-10-24 19:43przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:438

Rejestr zmian

  • [2025-10-24 19:43:51]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-22 21:52:38]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-22 21:52:16]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-20 06:23:34]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-17 06:48:47]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-16 12:06:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-15 06:13:14]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-14 06:30:23]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-13 06:12:17]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-10 08:14:53]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-09 07:06:22]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-08 06:21:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-07 07:20:30]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-06 07:16:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-03 07:19:41]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-02 13:25:14]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-01 13:01:45]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-10-01 13:01:08]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści