Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

19.02.2024 - Poniedziałek

 

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
  • Szynka drobiowa zielonogórska 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem  40/5g (A: 7)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt  25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem   250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 200ml (A:7)

OBIAD

  • Zupa ziemniaczana (korpus z kurczaka, włoszczyzna, nać pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, ziele angielskie) 350ml (A: 7,9)
  • Gulasz mięsny -wieprzowy -duszony (łopatka wieprzowa , mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz, papryka słodka) 200g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g(A: 1)
  • Surówka z kapusty kiszonej i marchewki z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew z koperkiem /biała rzodkiew, koperek/ 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2287kcal
  • Białko ogółem: 91g
  • Tłuszcz ogółem: 79g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
  • Węglowodany ogółem: 330g
  • Cukry: 63g
  • Błonnik pokarmowy: 33g
  • Sód: 1725mg
  • Sól: 4,31g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-02-19 08:33przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:56przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-02-20 09:52przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:2135

Rejestr zmian

  • [2024-02-20 09:52:51]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2024-02-19 08:33:38]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści