Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

16.10.2025 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
  • Pasztet Jana wieprzowy 50g (A:GLU, JAJ,SEL)
  • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka z czarną porzeczką 200ml (A:MLE)

OBIAD

  • Rosół z makaronem (korpus kurczaka, włoszczyzna ,makaron nitka, cebula, natka pietruszki, liść laurowy, sól, pieprz czarny) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
  • Pałki z kurczaka pieczone w ziołach (pałki z kurczaka, majeranek, oregano, papryka słodka, olej rzepakowy, sól) 200g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchew oprószana (mąka pszenna ,masło, sól) 150g (A: GLU,MLE)
  • Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka wieprzowa szkolna 60g (A;GLU,SOJ,MLE)
  • Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka biała plastry 70g
  • Sałata masłowa 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2482,3kcal
  • Białko ogółem: 98,7g
  • Tłuszcz ogółem: 86,2g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 28g
  • Węglowodany ogółem: 347,5g
  • Cukry: 91,6g
  • Błonnik pokarmowy: 42,6g
  • Sód: 1282,1mg
  • Sól: 3,21g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-10-16 12:02przez:
Opublikowano:0000-00-00 06:47przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-10-16 12:02przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:32

Rejestr zmian

  • [2025-10-16 12:02:44]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści