 |
I ŚNIADANIE
- Makaron muszelki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
- Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: JAJ,GOR)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
| |
II ŚNIADANIE
- Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa kalafiorowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna mrożona paski, kalafior mrożony, ziemniaki, śmietanka 30%, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: MLE,SEL)
- Zrazik mielony wieprzowo –drobiowy gotowany na parze w sosie własnym (łopatka wieprzowa, jajo kurze, mąka pszenna, bułka tarta, olej rzepakowy, sól ) 100g/100ml (A: GLU, JAJ)
- Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: GLU)
- Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml
|
|
|
KOLACJA I
- Pasta z białej fasoli (biała fasola ,,Jaś”, włoszczyzna mrożona paski, ketchup, musztarda, koper świeży, sól, pieprz czarny) 80g(A: SEL,GOR)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2064kcal
- Białko ogółem: 74,2g
- Tłuszcz ogółem: 68,8g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 20,9g
- Węglowodany ogółem: 297,1g
- Cukry: 75,9g
- Błonnik pokarmowy: 34,4g
- Sód: 1115mg
- Sól: 2,79g
|