| |
I ŚNIADANIE
- Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
- Szynka zielonogórska wieprzowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE,SEL)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Biała rzodkiew plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
| |
II ŚNIADANIE
- Sok wieloowocowy 1szt 200ml
|
| |
OBIAD
- Barszcz czerwony z ziemniakami (kość wieprzowa, burak, włoszczyzna paski, ziemniaki, śmietanka 30%, natka pietruszki, majeranek, kwasek cytrynowy, sól, pieprz czarny, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, jarzynka naturalna przyprawa ,sól, pieprz) 350ml (A: MLE,SEL)
- Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, , olej rzepakowy drożdże, sól, pieprz) 300g (A: GLU, JAJ, SOJ,MLE,SEL)
- Kapusta biała zasmażana150g
- Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml
|
|
|
KOLACJA I
- Pasta z twarogu z natką pietruszki (twaróg, mleko, natka pietruszki, sól) 80g (A:MLE)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 1948,7kcal
- Białko ogółem: 58,7g
- Tłuszcz ogółem: 53,7g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 20,2g
- Węglowodany ogółem: 313,1g
- Cukry: 96,4g
- Błonnik pokarmowy : 28,5g
- Sód: 1247,5mg
- Sól: 3,12g
|