 |
I ŚNIADANIE
- Lana kluska na mleku (mleko, mąka pszenna, jajko, sól) 300ml (A:GLU,JAJ,MLE)
- Jajko gotowane 50g(A: JAJ)
- Polędwica drobiowa 20g (A: GLU,SOJ.MLE)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt. 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Pomidor plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
| |
II ŚNIADANIE
- Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłko, cukier, wanilia) 200ml (A: MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa grysikowa z kaszą jaglaną (korpus z kurczaka, włoszczyzna kostka, ziemniak, kasza jaglana, natka pietruszki, sól, pieprz czarny) 350ml (A: SEL)
- Sznycel mielony z dorsza z ziołami - smażony ( filet z dorsza, mąka pszenna, bułka tarta ,jajo kurze, cebula, natka pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny ) 100g (A: GLU,JAJ,RYB)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z marchewki, pietruszki selera , jabłka z olejem (marchew, pietruszka, seler, sól, olej rzepakowy) 150g (A: SEL)
- Kompot owocowy (aronia, śliwka, porzeczka czerwona, agrest, truskawka, cukier) 250ml
|
|
|
KOLACJA I
- Pasta z soczewicy (soczewica , cebula, natka pietruszki, ketchup, musztarda, olej rzepakowy, sól , pieprz czarny) 80g (A: GOR)
- Chleb zwykły pszenno- żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek kiszony plastry 70g
- Sałata masłowa 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2301,8kcal
- Białko ogółem: 88,6g
- Tłuszcz ogółem: 68,5g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 16,5g
- Węglowodany ogółem: 346,8g
- Cukry: 90,1g
- Błonnik pokarmowy: 40,6g
- Sód: 1746,4mg
- Sól: 4,37g
|