Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

24.11.2023 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A:7)  
  • Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz)   100g (A: 3,9,10)
  • Blok drobiowy 30g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Budyń -1szt (mleko, budyń, cukier)    200ml (A: 1,5,6,7,8)

OBIAD

  • Zupa krupnik (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Sznycel mielony z dorsza , z ziołami- smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 100g (A: 1,3,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z kapusty czerwonej i cebuli z olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, bazylia, nać pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz) 80g
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata  10g
  • Herbata czarna z cukrem  250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2289kcal
  • Białko ogółem: 86g
  • Tłuszcz ogółem: 76g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
  • Węglowodany ogółem: 346g
  • Cukry: 33g
  • Błonnik pokarmowy: 37g
  • Sód:1731mg
  • Sól: 4,33g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-11-24 07:32przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:55przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-11-24 07:32przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:496

Rejestr zmian

  • [2023-11-24 07:32:27]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści