|
I ŚNIADANIE
- Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
- Blok drobiowy 30g (A: 1,6,7,9,10)
- Sałatka jarzynowa(ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz) 100g (A: 3,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Kisiel z jabłkiem 200ml (kisiel, jabłka, cukier) (A: 1)
|
|
OBIAD
- Zupa pieczarkowa z makaronem (porcje rosołowe, włoszczyzna, makaron, pieczarki, śmietanka , nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
- Gołąbek duszony w sosie pomidorowym z mięsem wieprzowym (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1,7)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Brokuły gotowane 150g
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Polędwica sopocka drobiowa 60g (A:1,3, 6, 9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Papryka paski 70g
- Sałata 10g
- Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem 250ml (A;1,7)
-
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno–owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2129cal
- Białko ogółem: 85g
- Tłuszcz ogółem: 56g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 16g
- Węglowodany ogółem: 356g
- Cukry: 56g
- Błonnik pokarmowy: 42g
- Sód: 2085mg
|