Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

15.09.2024 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: 7)
  • Filecik złocisty drobiowy 50g (A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew z natką plastry  70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Jabłko 1szt. 150g
 

OBIAD

  • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron, natka pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A:1,7,9)
  • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, natka pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka delikatesowa ( kapusta pekińska, ogórek świeży, marchew, por, olej rzepakowy, sól, pieprz)   150g                                                                                           
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Ser żółty 60g (A:7)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski  70g
  • Sałata 10g
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250ml(A: 1,7)

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2153,5kcal
  • Białko ogółem: 97,1g
  • Tłuszcz ogółem: 71,5g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,8g
  • Węglowodany ogółem: 308,3g
  • Cukry: 59,9g
  • Błonnik pokarmowy: 32,3g
  • Sód: 1849,4mg
  • Sól: 4,62g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-09-16 07:44przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:46przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-09-16 07:44przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:10

Rejestr zmian

  • [2024-09-16 07:44:28]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści