Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

08.06.2024 - Sobota

 

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Polędwica królewiecka drobiowa 50g (A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew z koperkiem 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok wieloowocowy  1szt  200ml
 

OBIAD

  • Botwinka z ziemniakami (korpus z kurczaka, botwinka, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Makaron z mięsem wieprzowym - gotowane (makaron, mięso wieprzowe, cebula, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: 1,3)
  • Kapusta gotowana 150g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Twaróg w kawałku 50g (A: 7)
  • Polędwica bostońska drobiowa 30g (A: 1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka 60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2109kcal
  • Białko ogółem: 79,5g
  • Tłuszcz ogółem: 74g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
  • Węglowodany ogółem: 310g
  • Cukry: 56g
  • Błonnik pokarmowy : 32,7g
  • Sód: 1956mg
  • Sól: 4,89g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-06-10 07:02przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:06przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-06-10 07:01przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:251

Rejestr zmian

  • [2024-06-10 07:01:38]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści