Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


22.12.2024 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Płatki jęczmienne na mleku 300ml (A: 1,7,8,11)
  • Polędwica sopocka drobiowa 50g (A;1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem plastry 70g                                               
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kisiel z jabłkiem  (kisiel, jabłka, cukier) 200ml   (A: 1) 
 

OBIAD

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami (kości wieprzowe, włoszczyzna, ogórki kiszone, ziemniaki, nać pietruszki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
  • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka , bazylia, nać pietruszki ,olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
  • Surówka z kapusty czerwonej (kapusta czerwona cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
  • Ryż na sypko 200g
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z twarogu ze szczypiorkiem( twaróg, mleko, szczypiorek, sól) 80g (A:7)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Dynia gotowana  70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2047kcal
  • Białko ogółem: 90,5g
  • Tłuszcz ogółem: 56g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 15g
  • Węglowodany ogółem: 320g
  • Cukry: 57g
  • Błonnik pokarmowy: 32,7g
  • Sód: 1876mg
  • Sól: 4,69g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-12-25 12:40przez:
Opublikowano:0000-00-00 12:45przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-12-25 12:39przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:100

Rejestr zmian

  • [2024-12-25 12:39:58]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści