Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

31.10.2024 - Czwartek

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza manna na mleku  300ml (A: 1,7)
  • Pasztet Jana wieprzowy 50g (A:1,6,9,10)
  • Chleb zwykły   50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g  
  • Pomidor plastry  70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka z czarną porzeczką 200ml (A:7)
 

OBIAD

  • Rosół z makaronem (kurczak, włoszczyzna, makaron, cebula, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Pałki z kurczaka pieczone w ziołach (pałki z kurczaka, majeranek, rozmaryn, oregano, papryka słodka, olej rzepakowy, sól, pieprz) 3szt 200g  (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Marchew oprószana (mąka pszenna ,masło, sól)   150g (A: 1, 7)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Polędwica sopocka drobiowa 60g (A;1,3,6,9,10)
  • Chleb zwykły   50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2310kcal
  • Białko ogółem: 116,5g
  • Tłuszcz ogółem: 77g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25g
  • Węglowodany ogółem: 319g
  • Cukry: 66g
  • Błonnik pokarmowy: 30,7g
  • Sód: 1833mg
  • Sól: 4,58g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-10-31 07:26przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:28przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-10-31 07:26przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:73

Rejestr zmian

  • [2024-10-31 07:26:41]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści