Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

27.10.2024 - Niedziela

 

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Ser żółty 50g (A: 7)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Galaretka owocowa z jogurtem 220g (A:1,7)
 

OBIAD

  • Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
  • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, nać pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Mizeria ze śmietaną i szczypiorkiem 150g (A: 7)
  • Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka szkolna drobiowa 60g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Rzodkiewka tarta  60g
  • Sałata 20g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2042kcal
  • Białko ogółem: 103,5g
  • Tłuszcz ogółem: 58g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23g
  • Węglowodany ogółem: 297g
  • Cukry: 58g
  • Błonnik pokarmowy: 25,7g
  • Sód: 1602mg
  • Sól: 4,01g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-10-28 07:18przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:45przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-10-28 07:18przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:54

Rejestr zmian

  • [2024-10-28 07:18:05]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści