Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

17.10.2024 - Czwartek

I ŚNIADANIE

  • Makaron świderki na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Szynka drobiowa 20g (A: 1,6,9,10)
  • Dżem truskawkowy  niskosłodzony   30g
  • Chleb zwykły   50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Kefir 1szt.  150g (A: 7)

OBIAD

  • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Schab pieczony w sosie własnym (schab, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy, oregano, rozmaryn, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 1)
  • Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: 1)
  • Sałatka z buraczków z cebulą i olejem rzepakowym 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasztet borowy drobiowo-wieprzowy z jagnięciną 60g (A;1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2286kcal
  • Białko ogółem: 91,5g
  • Tłuszcz ogółem:80 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24g
  • Węglowodany ogółem: 329g
  • Cukry: 56g
  • Błonnik pokarmowy: 32,7g
  • Sód: 1455mg
  • Sól: 3,64g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-10-17 13:51przez:
Opublikowano:0000-00-00 07:56przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-10-17 13:51przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:104

Rejestr zmian

  • [2024-10-17 13:51:03]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści