Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

03.12.2024 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A:7)
  • Galareta drobiowa (mięso z kurczaka, marchew ,pietruszka, seler, żelatyna, sól, pieprz) 150g (A: 9)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka z czarną porzeczką  (maślanka, czarna porzeczka, cukier) 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: 1,7,9)
  • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Bukiet warzyw gotowanych(kalafior, brokuł, marchew) 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Szynka szkolna wieprzowa 60g (A: 1,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Papryka świeża paski 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2156kcal
  • Białko ogółem: 105,5g
  • Tłuszcz ogółem: 63g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22g
  • Węglowodany ogółem: 325g
  • Cukry: 73g
  • Błonnik pokarmowy: 32,7g
  • Sód: 1816mg
  • Sól: 4,54g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-12-03 07:27przez:
Opublikowano:0000-00-00 12:22przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-12-03 07:26przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:8

Rejestr zmian

  • [2024-12-03 07:26:53]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści