Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

21.10.2024 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: 7)
  • Jajko gotowane 1szt 50g
  • Szynka drobiowa 20g (A: 1,6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt. 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: 7)

OBIAD

  • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 1,3,9)
  • Gołąbek duszony w sosie pomidorowym z mięsem wieprzowym (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, jajko, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól , pieprz)   100g/150ml  (A: 1,3,7)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Brokuły gotowane 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej ( makrela wędzona, cebula, pieprz) 80g (A:4)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2331kcal
  • Białko ogółem: 97,5g
  • Tłuszcz ogółem: 68g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20g
  • Węglowodany ogółem: 359g
  • Cukry: 63g
  • Błonnik pokarmowy: 31,7g
  • Sód: 1746mg
  • Sól: 4,37g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-10-21 07:47przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:31przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-10-21 07:46przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:92

Rejestr zmian

  • [2024-10-21 07:46:58]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści