Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

08.10.2024 - Wtorek

I ŚNIADANIE

  • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: 1,7)
  • Polędwica drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Jajko gotowane 1szt. 50g (A: 3)
  • Chleb zwykły 2szt  50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Sok wieloowocowy 200ml

OBIAD

  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, buraki, 

    ziemniaki, kwasek cytrynowy, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)

  • Pierogi z twarogiem-gotowane ( twaróg, jajka, mąka pszenna, cukier waniliowy, olej rzepakowy, sól )  300g  (A: 1,3,7)
  • Surówka z marchwi i jabłka     (marchew ,jabłko, śmietana) 150g (A:7)
  • Jogurt naturalny 100ml (A: 7)
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta z makreli wędzonej z ogórkiem kiszonym ( makrela wędzona, ogórek kiszony, cebula, pieprz, majonez, ketchup) 80g (A:3,4,6,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2601,9kcal
  • Białko ogółem: 85,9g
  • Tłuszcz ogółem: 87,6g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 24,9g
  • Węglowodany ogółem: 397,2g
  • Cukry: 74,2g
  • Błonnik pokarmowy: 31,7g
  • Sód: 1993,8mg
  • Sól: 4,98g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-10-08 06:46przez:
Opublikowano:0000-00-00 20:54przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-10-08 06:46przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:90

Rejestr zmian

  • [2024-10-08 06:46:28]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści