|
I ŚNIADANIE
- Makaron świderki na mleku 350ml (A: 1,7)
- Szynka gotowana wieprzowa 30g (A: 1,3,6,7,9)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Sałatka jarzynowa ( ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, jajko, jabłko, ogórek kiszony, cebula, groszek zielony, nać pietruszki, majonez, sól pieprz) 200g (A: 3,9,10)
- Sałata 10g
- Ciasto z owocami (mąka pszenna, jajko, olej, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, śliwka) 60g (A: 1,3,7,8,11)
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Galaretka owocowa 200g (A: 1,7)
|
|
OBIAD
- Zupa pomidorowa z ryżem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 7,9)
- Pieczeń z karkówki w sosie własnym (karkówka bez kości, mąka pszenna, sól, pieprz) 100g/150ml (A: 1,6,7,9,10,11,13)
- Surówka z kapusty białej(kapusta biała, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Kompot owocowy( jabłko, czarna porzeczka) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Ser żółty 60g (A: 7)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g (A: 7)
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( dynia, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2452kcal
- Białko ogółem: 96g
- Tłuszcz ogółem: 94g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 30g
- Węglowodany ogółem: 336g
- Cukry: 60g
- Błonnik pokarmowy: 36g
- Sód: 1936mg
- Sól: 4,84g
|