Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

18.12.2023 - Poniedziałek

I ŚNIADANIE

  • Ryż na mleku 300ml (A:7)               
  • Szynka drobiowa zielonogórska 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Twaróg w kawałku ze szczypiorkiem 40g/5g (A;7)  
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Pomidor plastry 70g                                         
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Maślanka naturalna 200ml (A:7)   

OBIAD

  • Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron, fasola biała, mąka pszenna, cebula, czosnek, sól, pieprz) 350ml (A: 1,6,7,9,10)
  • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: 4,7)
  • Bukiet warzyw gotowanych(marchew, kalafior, brokuł) 150g
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka) 250ml

 

KOLACJA I

  • Blok z indyka 60g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek kiszony plastry 70g                                        
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy ( dynia, jabłko, banan)   100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 1987kcal
  • Białko ogółem: 84g
  • Tłuszcz ogółem: 50g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe:18 g
  • Węglowodany ogółem: 344g
  • Cukry: 60g
  • Błonnik pokarmowy: 39g
  • Sód: 1947mg
  • Sól: 4,87g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2023-12-18 08:08przez:
Opublikowano:0000-00-00 13:38przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2023-12-18 08:08przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:510

Rejestr zmian

  • [2023-12-18 08:08:22]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści