Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij

05.07.2024 - Piątek

I ŚNIADANIE

  • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
  • Serek fromage 40g (A: 7)
  • Szynka Gerwazego drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
  • Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml
 

II ŚNIADANIE

  • Galaretka truskawkowa z jogurtem 220g (A: 1,7)

OBIAD

  • Zupa ryżowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
  • Sznycel mielony z dorsza , z ziołami- smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 100g (A: 1,3,4)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Surówka z kapusty białej z marchewką(kapusta biała, marchew cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
  • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

 

KOLACJA I

  • Pasta fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
  • Chleb zwykły 50g (A: 1)
  • Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
  • Masło roślinne miękkie 15g
  • Ogórek świeży 70g
  • Sałata 10g
  • Herbata czarna z cukrem 250ml

 

KOLACJA II

POSIŁEK WITAMINOWY

Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

  • Energia: 2202kcal
  • Białko ogółem: 89,5g
  • Tłuszcz ogółem: 62g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe: 12g
  • Węglowodany ogółem: 352g
  • Cukry: 60g
  • Błonnik pokarmowy: 31,7g
  • Sód: 1552mg
  • Sól: 3,88g

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2024-07-05 14:08przez:
Opublikowano:0000-00-00 14:11przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2024-07-05 14:07przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:173

Rejestr zmian

  • [2024-07-05 14:07:42]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści