|
I ŚNIADANIE
- Kasza jaglana na mleku 300ml (A: 7)
- Serek fromage 40g (A: 7)
- Szynka Gerwazego drobiowa 20g (A: 1,3,6,7,9,10)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: 1)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Biała rzodkiew ze szczypiorkiem 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Galaretka truskawkowa z jogurtem 220g (A: 1,7)
|
|
OBIAD
- Zupa ryżowa (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: 9)
- Sznycel mielony z dorsza , z ziołami- smażony ( filet z dorsza, bułka tarta, bułka pszenna, jaja, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz ) 100g (A: 1,3,4)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Surówka z kapusty białej z marchewką(kapusta biała, marchew cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz) 150g
- Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasta fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: 6,9,10)
- Chleb zwykły 50g (A: 1)
- Chleb razowy 2szt. 50g (A: 1)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2202kcal
- Białko ogółem: 89,5g
- Tłuszcz ogółem: 62g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 12g
- Węglowodany ogółem: 352g
- Cukry: 60g
- Błonnik pokarmowy: 31,7g
- Sód: 1552mg
- Sól: 3,88g
|