Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

Marzec 2025

Artykuły

  • 31.03.2025 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Polędwica drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka biała 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
    • Gołąbek leniwy w sosie pomidorowym duszony(łopatka wieprzowa, mąka pszenna, koncentrat pomidorowy, ryż, kapusta biała, jajko, cebula, olej rzepakowy, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml  (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuły gotowane 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej ( makrela wędzona, cebula, pieprz) 80g (A:JAJ,RYB,GOR)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2148,3kcal
    • Białko ogółem: 90,3g
    • Tłuszcz ogółem: 62,1g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22,4g
    • Węglowodany ogółem: 320,7g
    • Cukry: 70g
    • Błonnik pokarmowy: 29,6g
    • Sód: 1760,1mg
    • Sól: 4,4g
    Czytaj Więcej o: 31.03.2025 - Poniedziałek
  • 30.03.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A: MLE)
    • Ser żółty 50g (A: MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g  
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka owocowa z jogurtem 220g (A: MLE)
     

    OBIAD

    • Zupa pomidorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, makaron, ryż, śmietanka, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: GLU,JAJ,MLE,SEL)
    • Filet drobiowy pieczony z ziołami (filet z piersi kurczaka, nać pietruszki, bazylia, olej rzepakowy, sól, pieprz) 100g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka wielowarzywna ( marchew, pietruszka, seler, jabłka, śmietana)150g (A:MLE,SEL)

     

    KOLACJA I

    • Szynka szkolna wieprzowa drobiowa 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka  czerwona  tarta 60g
    • Sałata masłowa 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 1957,9kcal
    • Białko ogółem: 89,2g
    • Tłuszcz ogółem: 50,2g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,2g
    • Węglowodany ogółem: 297,3g
    • Cukry: 72,4g
    • Błonnik pokarmowy: 29g
    • Sód: 1541,1mg
    • Sól: 3,85g
    Czytaj Więcej o: 30.03.2025 - Niedziela
  • 29.03.2025 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza manna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Biała rzodkiew z koperkiem 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A:MLE)
     

    OBIAD

    • Barszcz czerwony z ziemniakami (kości wieprzowe, buraki, włoszczyzna, ziemniaki, śmietanka, sól, pieprz) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Pyzy z mięsem wieprzowym- gotowane (mięso wieprzowe, grysik ziemniaczany, mąka ziemniaczana, drożdże, cebula, bułka tarta, mąka pszenna, sól, pieprz, olej rzepakowy) 300g (A: GLU,JAJ,SOJ,MLE,SEL)
    • Kapusta zasmażana (kapusta kiszona, cebula, mąka pszenna, olej rzepakowy) 150g(A: GLU)
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z twarogu z natką pietruszki (twaróg, mleko, nać pietruszki, sól) 80g (A: MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2116,9kcal
    • Białko ogółem: 73,9g
    • Tłuszcz ogółem: 61,7g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25,7g
    • Węglowodany ogółem: 325,2g
    • Cukry: 68,3g
    • Błonnik pokarmowy: 24,6g
    • Sód: 1366,9mg
    • Sól: 3,42g
    Czytaj Więcej o: 29.03.2025 - Sobota
  • 28.03.2025 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Płatki jęczmienne na mleku 300ml(A: GLU,MLE)
    • Szynka zielonogórska wieprzowa 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Jajko gotowane 1szt  50g (A: JAJ)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry  70g
    • Sałata masłowa  10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłka w sosie waniliowym(mleko, jabłka, cukier, wanilia) 200ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa krupnik jaglany (korpus kurczaka, włoszczyzna, kasza jaglana, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: SEL)
    • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz) 100g/150ml (A: RYB,MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Bukiet warzyw gotowanych na parze (marchew, kalafior, brokuł) 150g
    • Kompot owocowy (jabłko, czarna porzeczka) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z fasoli (fasola, cebula, koper, ketchup, musztarda, sól, pieprz) 80g (A: GOR)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2109,5kcal
    • Białko ogółem: 81,2g
    • Tłuszcz ogółem: 54,4g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 19,9g
    • Węglowodany ogółem: 343,7g
    • Cukry: 89,9g
    • Błonnik pokarmowy: 42,2g
    • Sód: 2541mg
    • Sól: 6,35g
    Czytaj Więcej o: 28.03.2025 - Piątek
  • 27.03.2025 - Czwartek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Szynka drobiowa    gotowana 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony 30g
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Kefir 1szt. 150ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa kapuśniak ze świeżej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, majeranek,nać pietruszki, sól, pieprz) 350ml (A: SEL)
    • Zraz mielony wieprzowy duszony w sosie pieczarkowym (łopatka wieprzowa, cebula, mąka pszenna, pieczarki, olej rzepakowy, jajko, bułka,śmietanka, sól , pieprz)                                                  100g/150ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Ryż na sypko 200g
    • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasztet pieczony drobiowy 60g (A;GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2228,2kcal
    • Białko ogółem: 72,8g
    • Tłuszcz ogółem: 67,5g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22,3g
    • Węglowodany ogółem: 344,9g
    • Cukry: 103,2g
    • Błonnik pokarmowy: 28,1g
    • Sód: 1165mg
    • Sól: 2,92g
    Czytaj Więcej o: 27.03.2025 - Czwartek
  • 26.03.2025 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jaglana na mleku 300ml (A: MLE)
    • Pasta z twarogu ze szczypiorem( twaróg, mleko, szczypior, sól) 80g (A:MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt. 25g (A:GLU )
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka czerwona tarta 60g
    • Sałata masłowa  20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt. 150g (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa kalafiorowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior , nać pietruszki, makaron, śmietanka sól, pieprz) 350ml (A: GLU,JAJ,MLE,SEL)
    • Roladka drobiowa pieczona, półmięsna w sosie groszkowym (filet z piersi kurczaka,  łopatka wieprzowa, włoszczyzna, groszek mrożony, mąka pszenna, , śmietanka, sól, pieprz)  100g/150ml (A: GLU,MLE,SEL)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, olej rzepakowy, kwasek cytrynowy, sól, pieprz) 150g
    • Kompot owocowy ( jabłko, czarna porzeczka, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka delikatesowa drobiowa 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb pszenno - żytni 2szt. 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt. 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie  15g
    • Pomidor plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2232,9kcal
    • Białko ogółem: 100,5g
    • Tłuszcz ogółem: 64,3g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 20,7g
    • Węglowodany ogółem: 330,6,g
    • Cukry: 82,2g
    • Błonnik pokarmowy: 38,4g
    • Sód: 1166,8mg
    • Sól: 2,9g
    Czytaj Więcej o: 26.03.2025 - Środa

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-03-03 06:50przez:
Opublikowano:0000-00-00 09:03przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-04-01 09:01przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:1062

Rejestr zmian

  • [2025-04-01 09:01:57]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-28 07:28:59]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-27 13:43:28]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-27 13:42:49]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-21 10:13:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-20 09:54:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-19 06:32:21]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-18 06:43:42]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-16 20:29:02]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-13 07:13:26]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-12 07:03:41]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-11 06:50:53]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-10 06:51:03]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-07 06:34:26]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-06 06:49:19]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-05 06:50:55]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-04 09:14:22]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-03 07:13:37]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-03 07:10:33]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-03-03 06:50:17]Gracjan TyczyńskiInformacje