Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij Zamknij


Regionalny Szpital w Kołobrzegu

Kwiecień 2025

Artykuły

  • 30.04.2025 - Środa

    I ŚNIADANIE

    • Kasza jęczmienna na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Polędwica drobiowa 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Twarożek ze szczypiorkiem 40g (A: MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g  
    • Rzodkiewka czerwona 60g
    • Sałata masłowa 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jogurt naturalny 1szt 150g (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa wiejska (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, mąka pszenna, jajko, natka pietruszki, sól, pieprz naturalny, ziele angielskie, liść laurowy, jarzynka naturalna )  350ml (A: GLU,JAJ,SEL)
    • Gołąbek duszony wieprzowy bez zawijania (półmięsny) w sosie pomidorowym (łopatka wieprzowa, kapusta biała, cebula, ryż biały, mąka pszenna, przecier pomidorowy, jajko, śmietanka, sól, pieprz czarny) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Brokuły gotowane na parze  150g
    • Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z makreli wędzonej (makrela wędzona, jaja, cebula, majonez, ketchup, sól, pieprz czarny) 80g (A:JAJ, RYB,GOR)                                                   
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2 012,4kcal
    • Białko ogółem: 77,8g
    • Tłuszcz ogółem: 58,1g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22,5g
    • Węglowodany ogółem: 300g
    • Cukry: 74g
    • Błonnik pokarmowy: 33,7g
    • Sód: 2 309,6mg
    • Sól:5,77g
    Czytaj Więcej o: 30.04.2025 - Środa
  • 29.04.2025 - Wtorek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron świderki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Ser żółty 50g (A: MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Koktajl mleczno-owocowy (jogurt naturalny, truskawki, cukier) 200ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa kalafiorowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kalafior, natka pietruszki, ziemniaki, śmietanka sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Pałka z kurczaka pieczona (pałka z  kurczaka, papryka słodka, oregano, bazylia, olej rzepakowy, sól , pieprz czarny) 200g
    • Ryż na sypko 200g
    • Surówka z marchewki, pietruszki, selera i jabłka z jogurtem naturalnym 150g A: MLE,SEL,SO2)
    • Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Szynka drobiowa gotowana 60g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Buraczki gotowane plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 3 027,1kcal
    • Białko ogółem: 163,2g
    • Tłuszcz ogółem: 121g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 44,4g
    • Węglowodany ogółem: 326,5g
    • Cukry: 96,6g
    • Błonnik pokarmowy: 37,4g
    • Sód:2 135mg
    • Sól: 5,34g
    Czytaj Więcej o: 29.04.2025 - Wtorek
  • 28.04.2025 - Poniedziałek

    I ŚNIADANIE

    • Zacierka na mleku  (mleko, mąka pszenna, jajko, sól)   300ml  (A:GLU,MLE,JAJ)                
    • Dżem truskawkowy  niskosłodzony 40g
    • Szynka wieprzowa szkolna 30g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Maślanka naturalna 200ml (A: MLE)

    OBIAD

    • Zupa fasolowa z makaronem (kości wieprzowe, włoszczyzna, makaron świderek, fasola Jaś, czosnek, sól, pieprz czarny, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna)  ) 350ml  (A: GLU,JAJ,SEL)
    • Śledź w śmietanie (śledzie matiasy, śmietana, cebula, jabłko, sól , pieprz czarny) 

      100g/150ml (A: RYB, MLE)

    • Bukiet jarzyn gotowany na parze (kalafior, brokuł, marchew) 150g
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta twarogowa 80g (A: MLE)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka czerwona 60g
    • Sałata masłowa  20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2 544,1cal
    • Białko ogółem: 118,5g
    • Tłuszcz ogółem: 77,2g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 33,4g
    • Węglowodany ogółem: 358,7g
    • Cukry: 111g
    • Błonnik pokarmowy: 44,4g
    • Sód:2 562,6mg
    • Sól: 6,41g
    Czytaj Więcej o: 28.04.2025 - Poniedziałek
  • 27.04.2025 - Niedziela

     

    I ŚNIADANIE

    • Kasza kukurydziana na mleku 300ml (A:MLE)
    • Szynka delikatesowa drobiowa 50g (A: GLU,SOJ,MLE )                                         
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Pomidor plastry  70g
    • Sałata masłowa  10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Jabłko 1szt. 150g
     

    OBIAD

    • Zupa pieczarkowa z makaronem (korpus z kurczaka, włoszczyzna, pieczarki, makaron świderki, śmietanka, natka pietruszki, sól, pieprz naturalny, ziele angielskie, jarzynka naturalna ) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Filet drobiowy pieczony w sosie z natką pietruszki (pierś z kurczaka , bazylia, oregano, papryka słodka, natka pietruszki, śmietana, mąka pszenna, sól , pieprz czarny)  100/150g(A: GLU, MLE)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Marchew gotowana plastry ( marchew plastry, mąka pszenna, masło) 150g (A:GLU,MLE)
    • Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z jajka ze szczypiorkiem 80g (A: JAJ,GOR)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU,)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek świeży plastry 70g                                                                      
    • Sałata masłowa  10g
    • Kawa zbożowa z mlekiem i cukrem 250ml  (A;GLU,MLE)

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2 365,1kcal
    • Białko ogółem: 107g
    • Tłuszcz ogółem: 66,8g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 26,4g
    • Węglowodany ogółem: 344,5g
    • Cukry:108,5g
    • Błonnik pokarmowy: 42g
    • Sód:1 388,3mg
    • Sól: 3,47g
    Czytaj Więcej o: 27.04.2025 - Niedziela
  • 26.04.2025 - Sobota

     

    I ŚNIADANIE

    • Płatki owsiane na mleku 300ml (A: GLU,MLE)
    • Pasztet Jana wieprzowy 60g (A: GLU,SEL,GOR)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Papryka świeża paski 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Budyń waniliowy   (mleko, budyń, cukier) 200ml (A: GLU,MLE,)
     

    OBIAD

    • Zupa jarzynowa z ziemniakami (korpus z kurczaka, włoszczyzna, ziemniaki, kalafior, brokuł, śmietanka, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: MLE,SEL)
    • Zraz drobiowo – wieprzowy mielony w sosie koperkowym- duszony (mięso gulaszowe drobiowe, łopatka wieprzowa, koper, cebula , jajko, mąka pszenna, śmietanka, sól , pieprz) 100g/150ml (A: GLU,JAJ,SOJ,MLE)
    • Sałatka z buraczków z cebulą z olejem rzepakowym(buraki, natka pietruszki, cebula, olej rzepakowy, sól, cukier, kwasek cytrynowy)150g
    • Kasza jęczmienna 200g (A: GLU)
    • Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Twaróg w kawałku 50g (A: MLE)
    • Szynka wieprzowa zielonogórska 20g (A: GLU,SOJ,MLE,SEL)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 2szt 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Rzodkiewka czerwona  60g
    • Sałata masłowa 20g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2 383,8kcal
    • Białko ogółem: 94,5g
    • Tłuszcz ogółem: 68,6g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 25,3g
    • Węglowodany ogółem: 367,6g
    • Cukry:123,4g
    • Błonnik pokarmowy: 42,6g
    • Sód: 1 325,5mg
    • Sól: 3,31g
    Czytaj Więcej o: 26.04.2025 - Sobota
  • 25.04.2025 - Piątek

    I ŚNIADANIE

    • Makaron muszelki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
    • Serek fromage 40g (A: MLE)
    • Szynka wieprzowa szkolna 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
    • Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Buraczki gotowane plastry 70g
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml
     

    II ŚNIADANIE

    • Galaretka malinowa z jogurtem 220g (A: GLU,MLE)

    OBIAD

    • Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej (korpus z kurczaka, włoszczyzna, kasza jęczmienna, ziemniaki, natka pietruszki, sól, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, jarzynka naturalna) 350ml (A: GLU,SEL)
    • Filet z dorsza smażony (filet z dorsza,  mąka pszenna,  olej rzepakowy, sól , pieprz) 110g  (A: GLU,RYB)
    • Ziemniaki z koperkiem 200g
    • Surówka meksykańska ( kapusta biała, marchew, por, kukurydza, natka pietruszki, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny,) 150g
    • Kompot owocowy ( śliwki, agrest, truskawki, wiśnie, porzeczka, rabarbar, cukier) 250ml

     

    KOLACJA I

    • Pasta z soczewicy (soczewica czerwona, cebula, czosnek, , natka pietruszki, olej rzepakowy, musztarda, ketchup, sól, pieprz czarny)   80g (A: GOR)
    • Chleb zwykły 2szt  50g (A: GLU,SOJ)
    • Chleb razowy 1szt 50g (A: GLU)
    • Masło roślinne miękkie 15g
    • Ogórek kiszony 70g                  
    • Sałata masłowa 10g
    • Herbata czarna z cukrem 250ml

     

    KOLACJA II

    POSIŁEK WITAMINOWY

    Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g

    DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:

    • Energia: 2 243,9kcal
    • Białko ogółem:86,8g
    • Tłuszcz ogółem: 71,3g
    • Nasycone kwasy tłuszczowe: 22,6g
    • Węglowodany ogółem: 324,1g
    • Cukry: 80,3g
    • Błonnik pokarmowy: 38,6g
    • Sód: 2 072,3mg
    • Sól: 5,18 g
    Czytaj Więcej o: 25.04.2025 - Piątek

Metryczka

Metryczka
Wytworzono:2025-04-02 06:56przez:
Opublikowano:2025-04-02 12:29przez: Gracjan Tyczyński
Zmodyfikowano:2025-04-30 12:29przez: Gracjan Tyczyński
Podmiot udostępniający: Regionalny Szpital w Kołobrzegu
Odwiedziny:838

Rejestr zmian

  • [2025-04-30 12:29:18]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-04-29 08:38:27]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-04-28 08:52:31]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-04-25 11:11:28]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-04-24 08:05:19]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-04-23 06:59:13]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-04-22 06:40:00]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-04-22 06:39:19]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-04-18 09:34:51]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-04-18 09:34:25]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-04-14 13:03:24]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-04-10 07:19:23]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-04-08 06:47:35]Gracjan TyczyńskiAktualizacja treści
  • [2025-04-02 06:56:36]Gracjan TyczyńskiInformacje