 |
I ŚNIADANIE
- Makaron świderki na mleku 300ml (A: GLU,JAJ,MLE)
- Polędwica drobiowa 20g (A: GLU,SOJ,MLE)
- Dżem z czarnej porzeczki niskosłodzony 30g
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 25g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Ogórek świeży plastry 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
II ŚNIADANIE
- Maślanka naturalna 200ml (A:MLE)
|
 |
OBIAD
- Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty (kości wieprzowe, włoszczyzna, kapusta biała, cebula biała, ziemniaki, nać pietruszki, sól, pieprz, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie) 350ml (A: SEL)
- Gulasz mięsny wieprzowy - duszony (łopatka wieprzowa, mąka pszenna, olej rzepakowy, cebula, sól , pieprz) 200g (A: GLU)
- Kasza jęczmienna na sypko 200g (A: GLU)
- Sałatka z buraczków i jabłka z olejem rzepakowym 150g
- Kompot owocowy ( truskawka, malina, czarna i czerwona porzeczka, jagoda, borówka, jeżyna, cukier) 250ml
|
|
KOLACJA I
- Pasztet Jana 60g (A:GLU ,SEL,GOR)
- Chleb zwykły 2szt 50g (A: GLU,SOJ)
- Chleb razowy 1szt 50g (A: GLU)
- Masło roślinne miękkie 15g
- Papryka świeża paski 70g
- Sałata 10g
- Herbata czarna z cukrem 250ml
|
|
KOLACJA II
POSIŁEK WITAMINOWY
Mus warzywno – owocowy( cukinia, kiwi, szpinak, jabłko, banan) 100g
|
DOBOWE WARTOŚCI ODŻYWCZE:
|
- Energia: 2251,5kcal
- Białko ogółem: 94,6g
- Tłuszcz ogółem: 66,1g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 23,7g
- Węglowodany ogółem: 340,8g
- Cukry: 91,4g
- Błonnik pokarmowy: 30,2g
- Sód: 1085,2mg
- Sól: 2,71g
|